Bulgur (grau arabesc)

Bulgur (denumirea arabeasca pentru grau) sau grau zdrobit fin alb, cum il veti gasi la magazinele arabesti de la noi, se foloseste in salatele libaneze (cu castraveti si in Tabule) sau ca garnitura pentru mancarurile cu sos. Cand n-aveti timp, e cea mai rapida garnitura pe care o puteti face.
grau pentru bulgur
Ingrediente:
100g grau zdrobit fin alb (aproximativ o cana de cafea)
apa (aceeasi cana cu care ati masurat graul umpluta)
1 lingura ulei de masline
½ lingurita sare

Cum facem:
1. Se pune intr-o farfurie o cana de grau peste care se adauga o cana de apa ( cata apa, atata grau).
grau arabescgrau zdrobit fin
2. Lasam 5 minute ca apa sa se absoarba, dupa care il rascolim cu o furculita adaugand putina sare si o lingura de ulei de masline.
grau pentru garnituragrau pentru tabule

Comentarii