Pilaf rapid

Corect ar fi fost ‘pilaf ultrarapid’. Mai mult de 5 minute nu va ia pregatirea lui. E drept ca mai sta 45 de minute la cuptor, dar in timpul acesta puteti sa plecati din bucatarie si sa faceti altceva. Pe mine m-a scos de multe ori din incurcatura, alaturi de un pui intreg la cuptor sau de niste pulpite la punga (si ele se pregatesc tot in 5 minute si se lasa apoi la cuptor). Sunt ideale de gatit atunci cand bebe-ul din dotare nu vrea sa dorma si tati anunta ca vine de la serviciu cu o foame de lup. Problema e sa nu le uiti la cuptor… Slava Domnului ca s-a inventat ceasul de la aragaz!



Ingrediente:
orez
ulei
boabe de piper, sare (dupa gust)
Cum facem:
1. Punem ulei intr-o cratita cat sa-i acopere fundul. O punem pe foc.
2. Varsam orezul in cratita. Stratul de orez nu trebuie sa depaseasca un sfert din inaltimea cratitei (uleiul nu e neaparata nevoie sa fie incins). Amestecam timp de un minut.
3. Varsam apa peste orez. Proportia este un sfert orez, trei sferturi apa. Adaugam sare si boabele de piper negru (neaparat boabe, nu macinat; ii va da o savoare aparte).
 4. Se baga orezul la cuptor 45 minute, la foc mediu. E gata cand boabele de orez au absorbit toata apa. Eu l-am servit cu pulpite coapte in bere neagra cu stafide si migdale(o sa postez si reteta aceasta in zilele urmatoare).

Comentarii

Mariana a spus…
E cea mai simpla si mai rapida garnitura din cate exista. In plus e si foarte gustoasa. Multumesc, Iepuraso.