Tabule (Tabouleh)

Din aceeasi serie de retete libaneze, va arat cum sa faceti o alta salata interesanta. Eu am descoperit-o in Vinerea Mare si a fost perfecta pentru cele 2 zile de post care au urmat.

Ingrediente:
2 rosii
2 cepe verzi
1 legatura patrunjel
3 linguri ulei de masline
50 g (jumatate de cana de cafea) grau zdrobit fin alb (se gaseste la magazinele arabesti) sau bulgur (denumirea arabeasca)
½ lamaie
sare, piper (dupa gust)
ingrediente reteta tabule
Cum facem:
1. Se prepara graul astfel: se pune intr-o farfurie jumatate de cana de grau peste care se adauga jumatate de cana de apa. (masura apa:grau e de 1:1, cata apa, atata grau). Lasam 5 minute ca apa sa se absoarba, dupa care il rascolim cu o furculita adaugand putina sare si o lingura de ulei de masline. (vezi imagini la bulgur)
2. Cat timp se umfla graul, taiem cubulete rosiile, tocam cepele verzi si patrunjelul.
tabule cu rosii tocate
3. Cand e gata graul, il amestecam cu rosiile, cepele, patrunjelul, zeama de la jumatate de lamaie, 2 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust.
retete tabule

Pana s-o incerc, nu credeam ca rosiile combinate cu patrunjel pot fi atat de gustoase. De-abia astept s-o prepar cu rosiile grase si zemoase de la vara. Cred ca atunci, nu va mai fi nevoie sa lasam graul la umflat separat, ci se va umfla in zeama rosiilor.

Comentarii