marți, 13 aprilie 2010

Salata de castraveti cu iaurt

E o reteta foarte fresh invatata de la un arab care are o macelarie in cartierul nostru. M-a dus Iepurasa Mica-Mica intr-o zi, mai nou avand mania de a intra in toate magazinele. Culmea e, ca desi magazinul e de cativa ani acolo, n-am intrat niciodata in el. Mare greseala….Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata. Ideea e ca de o saptamana, gatesc numai mancaruri cu specific arabesc, foarte rapide si foarte sanatoase, lucru datorat si patronului macelariei care e foarte dornic sa-mi impartaseasca din bucataria libaneza. Prima reteta e salata de castraveti cu iaurt.

Ingrediente: (pentru 1 portie)
2 castraveti mici sau jumatate din unul lung
1 iaurt mic (150g)
1 catel de usturoi
1 lingura ulei de masline
2 linguri grau zdrobit fin alb (se gaseste la magazinele arabesti) sau bulgur (denumirea arabeasca)
sare, piper (dupa gust)
optional menta proaspata sau uscata (daca nu aveti, merge si fara)
Cum facem:
1. Punem iaurtul intr-un bol.
2. Curatam catelul de usturoi si il pisam. Il amestecam cu iaurtul.
3. Punem uleiul de masline si apoi cele doua linguri de grau. Amestecam bine.
 4. Taiem bucatele mari castravetele si il punem peste sos. Adaugam sare, piper si menta. Am aflat ca trebuia si menta la a doua vizita in magazin, dupa ce o facusem deja fara si fusese oricum delicioasa.
5. Se lasa la rece 15 minute sa se umfle graul.
E o salata foarte racoritoare, usor de facut si ideala pentru zilele de vara ce vor veni. Spor la bucatarit !

ESTI POFTICIOSUL NUMARUL


Food & Drink Blogs
Food, Drink & Entertaining Guest Blogs - Blog Catalog Blog Directory

2 comentarii:

  1. Vreau si eu sa fac salata asta, dar unde gasesc grau?

    RăspundeţiȘtergere
  2. Am gasit grau la o macelarie arabeasca din cartierul Tineretului din Bucuresti(strada C.R.Motru). Am inteles ca mai sunt magazine cu specific arabesc pe Mosilor, la Obor, in Pantelimon, Crangasi si Militari. Cine mai stie si altele, va rog sa ne spuneti.

    RăspundeţiȘtergere