Corabioare de dovlecei

Azi nu prea am avut chef de gatit asa ca am ales o reteta rapida care sa placa tuturor: corabioare de dovlecei. Nu-i asa ca suna bine? Stati sa le si gustati! Sunt foarte usor de pregatit mai ales cand va hotarati sa faceti si o supa sau o ciorbita. Impuscati doi iepuri dintr-o lovitura. Cum? Cititi mai jos!

Ingrediente (4 portii) :
4 dovlecei medii
2 rosie
200 g muschi file (sau jambon, sunca presata etc)
200 g branza telemea
2 fire ceapa verde
marar, patrunjel
sare, piper (dupa gust) (daca e sarata branza, nu mai puneti sare)
 Cum facem:
1. Punem la fiert o oala cu apa. (Eu pregatesc aceasta reteta atunci cand fac supa cu galuste sau ciorbita. Asa dovleceii vor avea un gust mai bun daca vor fierbe alaturi de zarzavat si carnita. In lipsa, e foarte buna si apa simpla.)
2. Spalam dovleceii, ii taiem pe lung si cu o lingurita ii scobim cu grija.
3. Ii punem la fiert 5 minute in apa clocotita cu putina sare sau in supa. (Daca faceti si ciorbita in acelasi timp, nu aruncati miezul scos din dovlecei. Tocati-l marunt si fiebeti-l alaturi de celelalte legume). Ii scoatem si ii lasam la scurs 15 minute.
4. In acest timp pregatim umplutura. Tocam rosiile si mezelul cubulete, taiem marunt ceapa si verdeata, radem branza. Le amestecam pe toate, le saram si piperam. Gustati! Daca sunt sarate branza sau muschiul, atentie la sare!
 5. Puneti hartie pentru copt intr-o tava. Umpleti dovleceii cu umplutura si asezati-i in ea (ca la ardei umpluti, doar ca acum facem dovlecei umpluti).
 6. Dati la cuptor 45 minute la 220 grade. Sunt deliciosi cand sunt calzi. Noi i-am servit alaturi de ciupercute umplute.
 Sfat pentru mamici : Iepurasa Mica-Mica adora corabioarele. Pentru ea am inlocuit telemeaua cu fagaras sau Almette facuta in casa si mezelul cu carnita din ciorbita. E foarte incantata !

Comentarii