Pui cu smantana si ciuperci
Dupa o saptamana de gatit arabeste, am zis ca e cazul sa trecem si pe ceva romanesc: pui cu smantana si ciuperci langa o mamaliguta calda. Deja imi ploua in gura! Ma duc sa imi mai pun o farfurie.
Ingrediente:
400 g piept de pui (sau pulpe)
400 ml smantana lichida (‘pentru gatit’)
1 ceapa medie
2 linguri de faina
4 linguri de ulei
1 conserva de ciuperci (puteti pune si proaspete daca le caliti in putin ulei)
marar sau/si patrunjel
sare, piper (dupa gust)
Cum facem:
1. Fierbem pieptul de pui, dupa care il taiem cubulete (am mai facut si cu pulpe superioare si a iesit foarte bun). Pastrati apa in care ati fiert carnea.
2. Curatam ceapa, o taiam marunt si o punem la calit sa se inmoaie putin. (Stati cu ochii pe ea. Daca devine maronie, v-a compromis toata mancarea. Trebuie sa fie usor galbuie.) Adaugam cele 2 linguri de faina si amestecam sa se omogenizeze, max. un minut.
3. Turnati smantana lichida, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute (am incercat si cu smantana normala: am obtinut un gust bun, dar sosul nu a mai iesit alb, ci galben, si parea ca se ‘taiase’). Mai adaugati 2 polonice din zeama in care a fiert carnea.
4. Puneti carnita in sos, dupa care si ciupercile din conserva stoarse bine. Lasati sa se fiarba 15 minute amestecand din cand in cand. Sarati si piperati. Trebuie sa obtineti un sos gros precum compozitia de clatite (daca vreti sa-l subtiati mai adaugati apa de la pui). Se va ingrosa si mai mult cand se va raci.
5. Adaugati verdeata tocata, amestecati bine un minut si opriti focul. Serviti cu mamaliguta calda sau cu garnitura de cartofi natur. Delicios!
Ingrediente:
400 g piept de pui (sau pulpe)
400 ml smantana lichida (‘pentru gatit’)
1 ceapa medie
2 linguri de faina
4 linguri de ulei
1 conserva de ciuperci (puteti pune si proaspete daca le caliti in putin ulei)
marar sau/si patrunjel
sare, piper (dupa gust)
Cum facem:
1. Fierbem pieptul de pui, dupa care il taiem cubulete (am mai facut si cu pulpe superioare si a iesit foarte bun). Pastrati apa in care ati fiert carnea.
2. Curatam ceapa, o taiam marunt si o punem la calit sa se inmoaie putin. (Stati cu ochii pe ea. Daca devine maronie, v-a compromis toata mancarea. Trebuie sa fie usor galbuie.) Adaugam cele 2 linguri de faina si amestecam sa se omogenizeze, max. un minut.
3. Turnati smantana lichida, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute (am incercat si cu smantana normala: am obtinut un gust bun, dar sosul nu a mai iesit alb, ci galben, si parea ca se ‘taiase’). Mai adaugati 2 polonice din zeama in care a fiert carnea.
4. Puneti carnita in sos, dupa care si ciupercile din conserva stoarse bine. Lasati sa se fiarba 15 minute amestecand din cand in cand. Sarati si piperati. Trebuie sa obtineti un sos gros precum compozitia de clatite (daca vreti sa-l subtiati mai adaugati apa de la pui). Se va ingrosa si mai mult cand se va raci.
5. Adaugati verdeata tocata, amestecati bine un minut si opriti focul. Serviti cu mamaliguta calda sau cu garnitura de cartofi natur. Delicios!
Comentarii
Trimiteți un comentariu