Salata de rucola cu andive
Cred ca aceasta e cea mai buna salata pe care am mancat-o vreodata si de multe ori reprezinta cina mea ideala. Are foarte multe vitamine, atat rucola cat si andivele fiind recunoscute pentru ele, dar mai presus de toate este o salata delicioasa.
Ingrediente:
60 g rucola (se gasesc la cutii de 125 g)
1 andiva (daca nu va place, puteti s-o omiteti)
½ lamaie
1 lingura ulei masline
1 para
50 g branza sarata si tare (eu am avut de oaie)
3 linguri samburi de nuca
Cum facem:
1. Spalam frunzele de rucola si le punem intr-un castron fara a le mai taia.
2. Spalam andiva cu apa rece, dupa care o taiem felii incepanad de la varf pana ajungem la jumatate. Atunci vom sinti ceva tare. E cotorul andivei care nu se manaca. O desfoliem ca pe ceapa si apoi taiem frunzele. Le punem peste rucola.
Stoarcem jumatate de lamaie peste andive si rucola si turnam o lingura de ulei de masline. Amestecam bine.
3. Curatam de coaja para si o taiam cubulete. La fel taiem si branza. Le punem peste salata. Deasupra presaram samburii de nuca intregi. Amestecam bine toata salata. Pofta buna !
Sfaturi:
Ca sa nu se amareasca andiva, trebuie spalata cu apa rece, apoi taiata repede si stropita cu lamaie.
Daca sunteti la regim, asa ca mine, rucola si andiva va vor ajuta sa slabiti, fiind recunoscute pentru acest lucru, cu conditia sa mancati salata goala, adica fara paine (eu o mananc la cina). Din cantitatile de mai sus va iese o salata mare pentru o persoana (daca doar atat mancati la o masa) sau 2 portii daca o serviti ca aperitiv.
Ingrediente:
60 g rucola (se gasesc la cutii de 125 g)
1 andiva (daca nu va place, puteti s-o omiteti)
½ lamaie
1 lingura ulei masline
1 para
50 g branza sarata si tare (eu am avut de oaie)
3 linguri samburi de nuca
Cum facem:
1. Spalam frunzele de rucola si le punem intr-un castron fara a le mai taia.
2. Spalam andiva cu apa rece, dupa care o taiem felii incepanad de la varf pana ajungem la jumatate. Atunci vom sinti ceva tare. E cotorul andivei care nu se manaca. O desfoliem ca pe ceapa si apoi taiem frunzele. Le punem peste rucola.
Stoarcem jumatate de lamaie peste andive si rucola si turnam o lingura de ulei de masline. Amestecam bine.
3. Curatam de coaja para si o taiam cubulete. La fel taiem si branza. Le punem peste salata. Deasupra presaram samburii de nuca intregi. Amestecam bine toata salata. Pofta buna !
Sfaturi:
Ca sa nu se amareasca andiva, trebuie spalata cu apa rece, apoi taiata repede si stropita cu lamaie.
Daca sunteti la regim, asa ca mine, rucola si andiva va vor ajuta sa slabiti, fiind recunoscute pentru acest lucru, cu conditia sa mancati salata goala, adica fara paine (eu o mananc la cina). Din cantitatile de mai sus va iese o salata mare pentru o persoana (daca doar atat mancati la o masa) sau 2 portii daca o serviti ca aperitiv.
Comentarii
Trimiteți un comentariu