Saorma vegetala

Foarte buna de mancat seara in fata televizorului sau cand sunteti obositi si nu aveti chef de gatit. Noi am facut-o dupa un week-end de saorme originale cand ne-au mai ramas lipii. Stiu, vreti si reteta de shaorma. Urmeaza cat de curand…

Ingrediente de baza:
1 lipie libaneaza mare (exista 2 marimi)
100 g branza Almette facuta in casa (sau cumparata, sau feta sau alta branzica care sa se poata intinde)
100 g branza care sa se poata taia cubulete (telemea sau feta)
5 frunze de salata
1 rosie
1 ceapa verde (merge si fara)
8 masline
cimbru uscat (sau oregano sau maghiran sau busuioc- in functie de ce va place)
2 linguri ulei masline

Pentru varianta de top mai puteti adauga (deja faceti o salata greceasca la lipie) :
- 1 ou fiert
- 2 felii de sunca praga (muschi afumat)
reteta saorma vegetala
 Cum facem:
1. Ungem generos lipia cu branza Almette.
2. Taiem rosia cubulete, ceapa verde, maslinele si branza.
3. Peste JUMATATE de lipie unsa asezam frunzele de salata si punem o lingura de ulei de masline. Apoi presaram rosiile, ceapa verde, maslinele, branza (atentie doar pe jumatate de lipie, uitati-va la poza!). Ne putem opri aici sau putem continua cu feliile de sunca si oul taiat feliute . Presaram cimbru/oregano/busuioc sau ce aroma mediteraneana aveti prin casa si ultima lingura de ulei de masline.
lipie arabeasca
 4. Incepem sa roluim din partea cu umplutura presand bine. Taiem in diagonala pentru a face o impresie deosebita. Pofta buna !
un sandvis foarte gustos

Comentarii