Saorma vegetala
Foarte buna de mancat seara in fata televizorului sau cand sunteti obositi si nu aveti chef de gatit. Noi am facut-o dupa un week-end de saorme originale cand ne-au mai ramas lipii. Stiu, vreti si reteta de shaorma. Urmeaza cat de curand…
Ingrediente de baza:
1 lipie libaneaza mare (exista 2 marimi)
100 g branza Almette facuta in casa (sau cumparata, sau feta sau alta branzica care sa se poata intinde)
100 g branza care sa se poata taia cubulete (telemea sau feta)
5 frunze de salata
1 rosie
1 ceapa verde (merge si fara)
8 masline
cimbru uscat (sau oregano sau maghiran sau busuioc- in functie de ce va place)
2 linguri ulei masline
Pentru varianta de top mai puteti adauga (deja faceti o salata greceasca la lipie) :
- 1 ou fiert
- 2 felii de sunca praga (muschi afumat)
Cum facem:
1. Ungem generos lipia cu branza Almette.
2. Taiem rosia cubulete, ceapa verde, maslinele si branza.
3. Peste JUMATATE de lipie unsa asezam frunzele de salata si punem o lingura de ulei de masline. Apoi presaram rosiile, ceapa verde, maslinele, branza (atentie doar pe jumatate de lipie, uitati-va la poza!). Ne putem opri aici sau putem continua cu feliile de sunca si oul taiat feliute . Presaram cimbru/oregano/busuioc sau ce aroma mediteraneana aveti prin casa si ultima lingura de ulei de masline.
4. Incepem sa roluim din partea cu umplutura presand bine. Taiem in diagonala pentru a face o impresie deosebita. Pofta buna !
Ingrediente de baza:
1 lipie libaneaza mare (exista 2 marimi)
100 g branza Almette facuta in casa (sau cumparata, sau feta sau alta branzica care sa se poata intinde)
100 g branza care sa se poata taia cubulete (telemea sau feta)
5 frunze de salata
1 rosie
1 ceapa verde (merge si fara)
8 masline
cimbru uscat (sau oregano sau maghiran sau busuioc- in functie de ce va place)
2 linguri ulei masline
Pentru varianta de top mai puteti adauga (deja faceti o salata greceasca la lipie) :
- 1 ou fiert
- 2 felii de sunca praga (muschi afumat)
Cum facem:
1. Ungem generos lipia cu branza Almette.
2. Taiem rosia cubulete, ceapa verde, maslinele si branza.
3. Peste JUMATATE de lipie unsa asezam frunzele de salata si punem o lingura de ulei de masline. Apoi presaram rosiile, ceapa verde, maslinele, branza (atentie doar pe jumatate de lipie, uitati-va la poza!). Ne putem opri aici sau putem continua cu feliile de sunca si oul taiat feliute . Presaram cimbru/oregano/busuioc sau ce aroma mediteraneana aveti prin casa si ultima lingura de ulei de masline.
4. Incepem sa roluim din partea cu umplutura presand bine. Taiem in diagonala pentru a face o impresie deosebita. Pofta buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu