Pui la capac
E cea mai simpla reteta din lume si va iese un pui de o mie de ori mai bun decat cel gril cumparat de la supermarket (nu mai zic ca si mult mai sanatos). Pregatirea lui nu va ia mai mult de 5 minute si obtineti o bunatate de pui fript din care 2 persoane mananca cel putin 2 zile. Cand nu am timp, il pregatesc alaturi de un pilaf rapid (gata de bagat in cuptor tot in cinci minute) sau de o mamaliguta cu mujdei. Of, deja mi-e pofta....
Ingrediente:
1 pui gril (e puiul care nu se vinde cu cap si picioare)
cateva linguri de ulei
4 linguri cimbru uscat
3 linguri boia de ardei dulce
sare, piper (dupa gust)
Cum facem:
1. Spalam bine puiul, dupa care il ungem cu putin ulei. Adica punem putin ulei in palma, dupa care ‘mangaiem’ puiul bine. Uleiul ajuta la fixarea condimentelor si va rumeni frumos puiul.
2. Il pudram apoi cu sare, cimbru si boia. Il mangaiem din nou ca sa-i aratam ce mult il iubim.
3. Pregatim o cratita care are un capac destul de mare pe care daca il intoarcem sa ne stea puiul lejer. Cel mai mare capac al meu este cel de la vasul de yena pe care l-am si folosit de altfel. Iese la fel de bine si pe un vas cu capac de e-mail. Umplem cratita trei sferturi cu apa, punem capacul intors peste cratita (adica invers decat in mod normal), asezam puiul dezmierdat mai devreme si la cuptor cu el (nu punem apa in capac, o sa lase el destula zeama). Il lasam la foc potrivit cam 45 de minute, dupa care il intoarcem si-l mai lasam 45 de minute si pe cealalta parte. Verificam daca e facut. Daca nu e, il mai lasam 20 minute pe o parte si 20 pe cealalta (marim un pic focul ca sa se rumeneasca frumos). Pofta buna!
Ingrediente:
1 pui gril (e puiul care nu se vinde cu cap si picioare)
cateva linguri de ulei
4 linguri cimbru uscat
3 linguri boia de ardei dulce
sare, piper (dupa gust)
Cum facem:
1. Spalam bine puiul, dupa care il ungem cu putin ulei. Adica punem putin ulei in palma, dupa care ‘mangaiem’ puiul bine. Uleiul ajuta la fixarea condimentelor si va rumeni frumos puiul.
2. Il pudram apoi cu sare, cimbru si boia. Il mangaiem din nou ca sa-i aratam ce mult il iubim.
3. Pregatim o cratita care are un capac destul de mare pe care daca il intoarcem sa ne stea puiul lejer. Cel mai mare capac al meu este cel de la vasul de yena pe care l-am si folosit de altfel. Iese la fel de bine si pe un vas cu capac de e-mail. Umplem cratita trei sferturi cu apa, punem capacul intors peste cratita (adica invers decat in mod normal), asezam puiul dezmierdat mai devreme si la cuptor cu el (nu punem apa in capac, o sa lase el destula zeama). Il lasam la foc potrivit cam 45 de minute, dupa care il intoarcem si-l mai lasam 45 de minute si pe cealalta parte. Verificam daca e facut. Daca nu e, il mai lasam 20 minute pe o parte si 20 pe cealalta (marim un pic focul ca sa se rumeneasca frumos). Pofta buna!



Comentarii
Trimiteți un comentariu