Capsuni racoricioase

Dragi pofticiosi, azi v-am pregatit un desert de sezon gata in 3 minute. Fie ca aveti chef de ceva dulce si sanatos, fie v-ati trezit cu musafirii la usa, aceste « capsuni racoricioase » va pot scoate usor din incurcatura.

Nu stiu daca ati remarcat, dar de curand ne puteti gasi si pe Facebook, la aceasta pagina http://www.facebook.com/pages/Iepurasii-Bucatari/173093269380128. Acest desert s-a nascut la rugamintea Adinei Neacsu care ne-a scris pe Wall ca ar dori mai multe deserturi rapide. Cum stiti de noua traditie ca fiecare reteta sa fie dedicata cuiva, « capsunile racoricioase » le dedicam noii noastre prietene de pe Facebook, Adina.

Daca doriti si alte tipuri de retete rapide, va asteptam cu comentarii pe blog sau pe pagina de Facebook a Iepurasilor. Si acum reteta....

Ingrediente :
cereale cu fructe
capsuni
iaurt zahar (brun sau alb)
+un pahar sau bol transparent pentru prezentare

Cum facem:
1. In paharul transparent turnam un strat gros cat un deget de cereale cu fructe. (eu am folosit de la Sanovita care practic sunt fulgi de ovaz cu stafide, banane si alte fructe uscate. Mi se par mai naturale deact alte tipuri, dar puteti pune orice aveti prin casa)
2. Turnati un strat la fel de gros de iaurt. Puteti folosi orice iaurt, eu fiind la cura am preferat degresat.
3. Presarati putin zahar peste iaurt (daca nu sunt foarte dulci capsunile. Daca sunt, puteti omite acest pas).
4. Presarati bucatele de capsuni peste iaurt, dupa care o luati de la inceput cu straturile pana umpleti paharul.
5. Deasupra decorati cu fructe intregi.
Tips :
1. Preparati acest desert exact inainte de a-l manca si folositi toate ingredientele reci. Daca ati uitat sa le puneti la frigider, asamblati desertul si tineti-l 5 minute la rece.
Nu-l lasati mai mult pentru ca se inmoaie prea mult cerealele si nu mai e atat de bun.
2.Folositi un pahar/bol transparent, mai ales daca aveti musafiri. Nu deageaba se zice ca mancam cu ochii asa ca desertul vi se va parea si mai gustos, nu zic si mai aspectos.
Pofta buna !

Comentarii