Pui intreg la cuptor reteta rapida

Vrei sa prepari o masa usoara si delicioasa? Hai sa facem un pui intreg la cuptor, fara sa te stresezi prea tare! Ai nevoie de 5 minute si 5 ingrediente ca sa il pregatesti (plus 1 ora la cuptor – cat timp el se coace si tu te uiti la un film pe Netflix)

Pui intreg la cuptor - reteta rapida
Pui intreg la cuptor


Ai nevoie de:

  • Un pui intreg (mie imi place cel cu porumb de la Lidl sau Puiul Fericit, dar merge orice fel de pui)
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui (e pentru luciu)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingurita sare

Iti mai trebuie o oala cu capac. Nu conteaza ca e oala de email sau yena (sticla), important e sa fie destul de mare capacul incat sa stea puiul. Eu am una de yena ca aceasta. Umplu cu apa pe jumatate vasul de yena, pun capacul intors invers peste vas si adaug puiul intreg. Incep sa il masez cu ulei, apoi pun sare, cimbru si boia. Intai pe o parte, apoi pe cealalta. In minute ati terminat. Il las cu piepul in jos si il bag la cuptor (220 grade, caldura de sus si jos, plus ventilatie). Dupa 40 minute il intorc si il mai las 40 de minute si gata! Avem un pui intreg la cuptor aspectos si delicios!

Daca vrei o garnitura rapida, poti face reteta de orez rapid  de aici sau poti baga o tava cu cartofi prajiti congelati la cuptor cu 20 minute ininte de a scoate puiul. Cartofi gasesti la Lidl sau Kaufland (si cei clasici si cartofi dulci). Daca tot mergi la cumparaturi, ia si niste castraveti murati, ca sa ai o masa perfecta : pui la cuptor + cu cartofi si castraveti murati!  Tu ai muncit practic doar 5 minute, restul e treaba cuptorului! Asta inseamna sa fii un masterchef cu cap!

Comentarii