Cartofi frantuzesti

Cartofii frantuzesti cu branza sunt de fapt cartofi gratinati la cuptor si sunt deliciosi ata ca aperitiv, cat si ca garnitura. In plus, si foarte rapid de executat, desi dupa nume nu ai zice.

Ingrediente (2 portii) :
5 cartofi
300 g branza telemea (puneti cat va place)
2 oua
100 ml lapte
3 linguri smantana (merge si fara)
unt (pentru uns tava)
sare, piper (dupa gust)(daca e sarata branza, nu mai puneti sare)
marar

Cum facem:
1. Curatam cartofii si ii punem la fiert. Ii fierbem doar pe jumatate pentru a se taia frumos.
2. Radem branza si o amestecam cu ouale batute, smantana, marar tocat fin si lapte. Trebuie sa obtineti un sos de consistenta compozitiei de clatite (daca nu e atat de subtire, mai turnati lapte). Adaugati piper. Daca e sarata branza, nu mai puneti sare.
3. Taiati cartofi rondele de jumatate de centimetru grosime si asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt dupa cum urmeaza: un strat de cartofi, apoi compozitie, iar cartofi, iar compozitie.
Trebuie sa terminati cu compozitie deasupra (mie mi-au incaput doar doua straturi de cartofi si doua de compozitie).
 4. Se baga la cuptor 40 minute, la foc mediu. Cand e aproape gata o sa vedeti ca s-a intarit compozitia de deasupra. Dati focul mai tare si mai lasati 10-15 minute pana se rumeneste. Sunt deliciosi cand sunt calzi !
 Sfat pentru mamici : Pentru Iepurasa Mica-Mica am inlocuit telemeaua cu fagaras amestecat cu branzica almete de casa (vezi reteta aici). A devorat tot !

Comentarii