Piept de porc la punga

Reteta de mai jos am incercat-o cu mai multe tipuri de marinata, dar cel mai bine mi-a iesit cea din lapte. Da, ati citit bine…lapte. Carnea se inmoaie in lapte amestecat cu usturoi pisat si devine mai moale si mult mai gustoasa. Ceva de vis…incercati!

Ingrediente:
4-5 felii de piept de porc (exista deja feliat in tavite la Cora)
0,5 l lapte
3 catei usturoi
1 lingura boia
sare, piper (dupa gust)

Cum facem:
1. De cu seara punem carnea la marinat intr-un bol in care turnam laptele, usturoiul pisat si bineinteles feliile de piept sarate bine (carnea trebuie sa fie acoperita in totalitate de lapte). Le lasam pana a doua zi dimineata in marinata, la frigider.
piept de porc marinat in lapte
 2. Scoatem bucatile din lapte, presaram putina boia deasupra si le punem in punga pentru friptura. O inchidem, facem cateva gauri cu o scobitoare, punem punga intr-o tava si la cuptor cu ea. O lasam acolo 50 minute, la foc mediu.
piept de porc la punga
 3. Taiem pe lung punga si o mai lasam 30 de minute ca sa se rumeneasca (mariti un pic focul). Va iese ceva exceptional : un sorici moale si o carnita rumenita. Daca va place ceafa de porc la gratar, o sa adorati fripturica asta. Noi am servit-o cu budinca multicolora.
friptura din piept de porc la cuptor

Comentarii

miki a spus…
Am incercat-o si a iesit o bunatate care ti se topeste in gura. Da-ne si reteta de budinca multicolora, nu o tine doar pentru tine. Multumesc anticipat.
Iepurasii Bucatari a spus…
Ma bucur ca ti-a placut. Urmeaza cat de curand si reteta de budinca. Putintica rabdare...
Anonim a spus…
De unde iau pungile astea? Inteleg ca nu sunt pungi obisnuite.
Iepurasii Bucatari a spus…
Sunt pungi speciale pentru friptura. Poza cu ele gasesti la Pulpite de pui 2 in 1 (la punga). Eu le-am luat din MEGAIMAGE, dar le-am vazut si in Carrefour.