Piept de porc la punga
Reteta de mai jos am incercat-o cu mai multe tipuri de marinata, dar cel mai bine mi-a iesit cea din lapte. Da, ati citit bine…lapte. Carnea se inmoaie in lapte amestecat cu usturoi pisat si devine mai moale si mult mai gustoasa. Ceva de vis…incercati!
Ingrediente:
4-5 felii de piept de porc (exista deja feliat in tavite la Cora)
0,5 l lapte
3 catei usturoi
1 lingura boia
sare, piper (dupa gust)
Cum facem:
1. De cu seara punem carnea la marinat intr-un bol in care turnam laptele, usturoiul pisat si bineinteles feliile de piept sarate bine (carnea trebuie sa fie acoperita in totalitate de lapte). Le lasam pana a doua zi dimineata in marinata, la frigider.
2. Scoatem bucatile din lapte, presaram putina boia deasupra si le punem in punga pentru friptura. O inchidem, facem cateva gauri cu o scobitoare, punem punga intr-o tava si la cuptor cu ea. O lasam acolo 50 minute, la foc mediu.
3. Taiem pe lung punga si o mai lasam 30 de minute ca sa se rumeneasca (mariti un pic focul). Va iese ceva exceptional : un sorici moale si o carnita rumenita. Daca va place ceafa de porc la gratar, o sa adorati fripturica asta. Noi am servit-o cu budinca multicolora.
Ingrediente:
4-5 felii de piept de porc (exista deja feliat in tavite la Cora)
0,5 l lapte
3 catei usturoi
1 lingura boia
sare, piper (dupa gust)
Cum facem:
1. De cu seara punem carnea la marinat intr-un bol in care turnam laptele, usturoiul pisat si bineinteles feliile de piept sarate bine (carnea trebuie sa fie acoperita in totalitate de lapte). Le lasam pana a doua zi dimineata in marinata, la frigider.
2. Scoatem bucatile din lapte, presaram putina boia deasupra si le punem in punga pentru friptura. O inchidem, facem cateva gauri cu o scobitoare, punem punga intr-o tava si la cuptor cu ea. O lasam acolo 50 minute, la foc mediu.
3. Taiem pe lung punga si o mai lasam 30 de minute ca sa se rumeneasca (mariti un pic focul). Va iese ceva exceptional : un sorici moale si o carnita rumenita. Daca va place ceafa de porc la gratar, o sa adorati fripturica asta. Noi am servit-o cu budinca multicolora.



Comentarii
Trimiteți un comentariu